سخن سردبیر

همکاری­های اقتصادی، سیاسی و علمی و فرهنگی دو کشور هم‌ریشه و هم فرهنگ و زبان، افغانستان و ایران در دهه­های اخیر گسترش فراوانی داشته است. جمهوری اسلامی افغانستان در مراحل اولیه توسعه اقتصادی خویش قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران با داشتن تجربه و تخصص بالایی در مسر توسعه گام برمی‌دارد. با توجه به ظرفیت‌ها و منابع غنی آب‌وخاک، بخش کشاورزی در دو کشور جز پایه‌های اساسی توسعه به شمار می‌رود. بااین‌حال به فراخور گسترش روابط دو کشور مسائل متعددی ازجمله مبارزه با گسترش کشت مواد مخدر، مدیریت پایدار آب‌های فرامرزی، تجارت دوجانبه محصولات کشاورزی، دستیابی به علوم و فنون جدید کشاورزی در عرصه‌های مختلف این علم در برابر دو کشور قرار دارد؛ که مسلماً باهم اندیشی نخبگان این عرصه، دو کشور می‌توانند در نقش مکمل یکدیگر به رفع و مدیریت پایدار آن­ها اقدام نمایند. این همکاری­ها علاوه بر تأمین منافع دو کشور، برای منطقه نیز به الگوی درخشانی مبدل خواهد شد و حمایت سازمان­های بین‌المللی دخیل را نیز به همراه خواهد داشت.

در این راستا با لطف خداوند منان، همت و همکاری تیم­های اجرایی، علمی، حامیان همایش و حضور ارزشمند نخبگان و اصحاب اندیشه در حوزه‌ی کشاورزی دو کشور اسباب برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی کشاورزی مشترک جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران 13 و 14 شهریور/ سنبله سال 1397 مطابق با 4 و 5 سپتامبر 2018 در محل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به همراه برگزاری کارگاه‌ها آموزشی و نمایشگاه­های مشترک کشاورزی و صنایع‌دستی، فراهم گردیده است.

امید است استقبال گسترده فعالان بخش کشاورزی و نخبگان دانشگاهی دو کشور علاوه بر هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن همایش موجبات انگیزه و برنامه‌ریزی برای برگزاری سالانه این کنفرانس و همچنین تدوین نقشه راه همکاری‌های دو کشور در بخش کشاورزی را فراهم آورد.

لذا از تمامی صاحب‌نظران، پژوهشگران، ارگان‌های دولتی و غیردولتی برای شرکت و تبادل‌نظر علمی در کنفرانس دعوت می‌نماییم. پیشاپیش مراتب قدردانی و استقبال خود را از اندیشمندان، همکاران محترم در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و اجرایی دو کشور که ما را در برپایی این کنفرانس یاری می‌رسانند، اعلام می‌داریم.

به امید توسعه و تقویت روزافزون همکاری‌های علمی و آموزشی و تحقیقاتی دو کشور در بخش کشاورزی